Station Brake-Lippe

Aan de ronde baan bevind zich een zijtak met een klein lokaalbaan station. Gekozen heb ik voor Brake-Lippe.
Het orignele pand staat aan de Begatalbahn. Het pand is gebouwd in 1896 en is tot het staken van de reizigersdienst in 1980 in gebruik gebleven, het is heden ten dage een woonhuis.

Het emplacement is ontworpen op praktisch rijden. Omdat op een klein aantal meters van spoor gewisseld moet kunnen worden aan weerszeide van de trein, is de optie voor twee wisselstraten niet haalbaar. In plaats daarvan ligt aan één kant van het station een segmentschijf. 
In eerste instantie ben ik bezig gegaan met het aanleggen van de perrons zodat het emplacement wat duidelijker zou worden.
Het station had ik in eerste instantie gesneden uit polystyreen. Het had alleen nadelige effect van krom trekken.....
De volgende stap was het omlopen mogelijk maken, dus moest de segmentschijf gebouwd worden. Hiervoor is polystyreen gebruikt als basis met dwarsverbindingen in de schijf tegen het kromtrekken.
Voor het thuis rijden is er voor de modulen nog een bak gekomen om wat meer diepte erin te krijgen.
Al geruime tijd stond de bouw van station Brake-Lippe op het lijstje. Maar nu met de aankomende Arge Spur Null beurs in Haltern am See is er gelijk een deadline dat er iets moet staan.
Voor het model heb ik gekozen het pand te spiegelen, dit komt beter uit bij het emplacement. Het pand is opgetrokken uit baksteen, met vanaf halverwege de 1e etage pleisterwerk met vakwerk. Tegen het pand staat een klein goederen loodsje, dit moet nog uitgewerkt worden voor het model.
Ik heb in dit pand een demontabel dak gemaakt met haar eigen spanten constructie.
Op het dak is Noch construflex (dakpannen) gebruikt, helaas is dit niet meer in de handel.
 Met de bijeenkomst in Haltern am See stond het pandje voor het eerst op de baan.